Vir

Vir sziget észak Dalmácia egyik gyorsan fejlődő szigete , Zadartól mindössze 25 km-re fekszik.

Földrajzilag jól frekventált helyen terül el, a környéken rengeteg szórakozási, kirándulási , városnézési lehetőség van.

Nin

Nin királyi város egy kicsi, homokkal borított, tojásded alakú szigeten található, amely mindössze 500 méter hosszú és legmagasabb pontja 4 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé.A szigetecskét két apró kőhíd köti össze a szárazfölddel.

Molat

Molat Horvátország Zadar régiójának északnyugati szélén, az Ist sziget alatt fekszik. A zadari-szigetcsoport miniszigetei közül a legnagyobb. Az Ist szigettől a 155 méter széles és csupán 6 méter mély, Zapuntel-szoros választja el.

Zaton

Nin és Zadar között fekszik Zaton, egy tágas öböl partján. A vizi sportok kedvelőinek paradicsoma, hiszen Zatonban változatos szabadidő és sporttevékenységre nyílik lehetőség.

Muskovci Zrmanja

Az apartmantól alig 45 kilométerre a természet rejtett kincseire bukkanhatunk...

Pag

Pag városa az azonos nevu, gyönyürű csipkéiről és zamatos juhsajtjairól nevezetes észak-dalmáciai szigeten található. Az osidők óta lakott, jellegzetes urbanisztikai megoldásokkal büszkélkedő városka történelmi építményei gazdag kulturális örökségről tanúskodnak.

Zadar

A VIR szigettől mindössze 25 km-re fekvő óváros csodálatos élményt nyújt az ide látogatóknak. Hangulatos szűk sétálóutcáit nyáron ellepik a túristák.

Kávézók, éttermek, fagyizók, cukrászdák , üzletek és híres műemlékek várnak felfedezésre.

Sakarun

Amennyiben igazán szemet gyönyörködtető látványt szeretne, és szívesen mutogatná írigy tekinteteknek a Kék Lagúnából ismert színek kavalkádját - mindenképpen látogasson el Sakuranba, a varázslatos öbölbe.....

Novalja – Zrce-öböl

A helyi készítésű gyönyürű csipkéiről és fantasztikus aromájú sajtjairól nevezetes észak-dalmáciai Pag szigeten található. Fürdőzésre a sziget legszebbikének számító homokos novaljai strandokat ajánljuk - este pedig egy éttermi kóstolót Pag gasztronómiai specialitásából, a híres pagi báránysültből!

Plitvicei tavak

Vir szigettől kb. 18O km-re terül el ez a minden képzeletet felülmúló természeti csoda, melyet nem szabad kihagyni az erre járó túristáknak. 

Olib

Olib sziget a zadari-szigetcsoport részét képezi. 26 km2 területű, sík, lankás sziget. Legmagasabb pontja a 74 méter magas Kalac. Jellemző növényzete a feketefenyő. Olib Horvátország érdekes miniszigete, hiszen alig 100 állandó lakosa van.

Sabunike

Néhány km-re a szigettől található ez a település, melynek természeti adottságai kedveznek a szörf szerelmeseinek.

Paklenica Nemzeti Park

Kiváló kirándulási lehetőséget nyújt számunkra a Paklenica Nemzeti Park, csodálatos növény és állatvilágát fedezheti fel az ide látogató. 

Privlaka

Privlaka a Zadar-Riviéra északi csücskében, egy picike (4 kilométer széles és 7 kilométer hosszú) földnyelven terül el. Privlaka Horvátország egyedülálló települése, hiszen egy lapos, homok-félszigeten terül el. Ennek megfelelően homokos itt minden.

Biograd

Biograd a zadari riviéra egyik szép fekvésű városkája. A legenda szerint a Kornati szigeteket a tenger szépségének ihletése nyomán teremtették az istenek - amely minden bizonnyal érvényes Biogradra is.

Krka Nemzeti Park

Sibeniktől néhány km-re terül el Horvátország legfiatalabb Nemzeti Parkja, mely 1985-ben kapta ezt az elnevezést. A NP vizen, kocsiúton járművel és gyalog is körüljárható. Élvezni fogja a vizesések útját kísérő hidacskákon át vezető sétát és a séta közben látható gazdag növény - és állatvilágot. 

Split

Az 1700 éves múltra visszatekintő közép-dalmáciai Split Diokleciánusz császár alatt élte fénykorát, aki jó ideig innen irányította a Római Birodalom ügyeit, örökségül pedig remekreszabott palotakomplexumot hagyott hátra.

Trogir

A nyári estéken szinte mozdulni sem lehet a szűk kis utcákban a turistáktól és a rekedten magyarázó dalmátoktól. Délelőtt a napfény a majd kétezer éve vigyázó Spalato felől végigsimogatja a kiköto negyven pálmafáját. Délután hangos a víz, hajók indulnak, csónakok érkeznek.

Kornati Nemzeti Park

Az Adriai-tenger középső részében elhelyezkedő Nemzeti Park összesen nyolcvankilenc kisebb-nagyobb szigetet, szirtet számlál. A Kornati NP hivatalos bejáratai: Opat és a Proversa. Zadarból és más városokból is naponta indulnak kiránduló hajók a Nemzeti Parkba. 

Primosten-Sibenik

A festői szépségével nyaranta ezreket vonzó hangulatos Primosten városka Sibenik és Split között található. Valaha egy partközeli szigeten alapították, melyet a későbbiekben híddal kapcsoltak a szárazföldhöz.